Vacature Projectleider Organisatietransitie

Brouwer Flexibele Ruimtes gevestigd in Nijkerk zoekt een Projectleider Organisatietransitie (32-40 uur).

Wat ga je doen?

Met de huidige nieuwbouw van de compleet nieuwe fabriek met alles wat erbij hoort voor wat betreft processen, systemen en bemensing lopen er op dit moment een tiental projecten door de organisatie. Voor elke project is een werkgroep ingericht, samengesteld uit interne collega’s en externe leveranciers en adviseurs. De teamcaptain van elke project is altijd een collega. De regie op het totale “programma” van projecten ligt bij de algemeen directeur. Als projectleider organisatietransitie ben je de rechterhand van de algemeen directeur en de oren en ogen binnen de organisatie.

Je bent gedelegeerd verantwoordelijk voor het transitie programma, wat betekent dat je vanuit kansen en risico’s de voortgang bewaakt, de onderlinge samenhang en fasering van projecten in de gaten houdt en als troubleshooter in specifieke projecten kunt inspringen als de situatie erom vraagt.

Je moet snel scherp krijgen waar de organisatie nu staat, waar de organisatie naartoe beweegt en welke krachtenvelden allemaal inspelen op de beweging die in gang is gezet. Het gaat om projecten in de hele breedte, dus je leert in hele korte tijd de hele organisatie goed kennen. De komende periode is de compleet nieuwe fabriek met alles wat daarbij hoort opportuun. De doelstelling van het transitieprogramma en de doelstellingen van de onderliggende projecten zijn gedefinieerd, de werkgroepen zijn ingericht en de plannen zijn helder. Die hoef je niet meer uit te denken, maar de executie zal nog veel aandacht behoeven. Vanuit het totaaloverzicht signaleer en identificeer je waar de synergie zit en waar het schuurt, durf je beslissingen te nemen en weet je wanneer je moet escaleren buiten je eigen bevoegdheid. Je trekt intensief samen op met de algemeen directeur.

Na deze eerste grootschalige transitie staan meer projecten op de agenda die ook veel aandacht behoeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan projecten als ERP Implementatie, snel toenemende export met alles wat daarbij hoort, verder door ontwikkelen van product- en proces innovaties op het gebied van prefab in de bouw etc. Als projectleider kun je wederom hier je tanden inzetten, maar na een eerste fase binnen de huidige transitie bestaat ook de ruimte een lijnmanagement positie te gaan bekleden. Gezien alle ontwikkelingen en de groei zijn wat dat betreft de mogelijkheden legio.

Wie ben jij?

We zoeken iemand die als organisator en coördinator op verschillende niveaus in de organisatie kan fungeren. Je kunt goed conceptmatig denken en bent ook pragmatisch ingesteld. Je maakt gemakkelijk verbinding met de vloer en tegelijkertijd heb je ook oog voor het grotere geheel en kan je bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie in de hele breedte. Je houdt ervan om de lat hoog te leggen, er écht voor te gaan en samen te werken met anderen. Je bent bovengemiddeld sterk in plannen in organiseren, denkt in processen en maakt makkelijk verbinding met mensen. We zoeken iemand die een 2e stap maakt, bijvoorbeeld vanuit een consultancy rol of interne proces engineering positie met de ambitie om zich heel snel te ontwikkelen.

Je herkent je in:

  • HBO maar bij voorkeur WO opgeleid;
  • ambitieus en klaar voor je 2e (of 3e) carrièrestap;
  • een aantal jaren werkervaring in een adviserende of coördinerende rol;
  • goede organisator en planner, in staat om overzicht te houden;
  • sterke sociale en communicatieve vaardigheden;
  • leidinggevende vaardigheden, zoals het trainen en motiveren van personeel;
  • stressbestendigheid en een probleemoplossend denkvermogen;
  • nauwkeurigheid en oog voor detail;
  • vermogen om te multitasken en te prioriteren;
  • een daadkrachtige persoonlijkheid en besluitvaardig.

Wie zijn wij?

Brouwer Flexibele Ruimtes is een familiebedrijf, onderdeel van Klein Groep en al ruim vijftig jaar lang een toonaangevend specialist in bouwplaatshuisvesting. Denk aan onderhoudsarme, duurzame, comfortabele schaftwagens en multi-inzetbare, flexibele standalone- en schakelunits. Vanuit dit stevige fundament ontwikkelt Brouwer zich verder. Het is de ambitie om het beste mass customization productiebedrijf te worden in de bouw. Praktisch betekent dit dat op dezelfde productielijn ook voor andere markten geproduceerd gaat worden, te beginnen met prefab binnenwanden en sanitair voor de woningbouw. De huidige locatie in Nijkerk biedt te weinig ruimte voor deze groeiambitie. Daarom is er een compleet nieuwe fabriek ontworpen.

Op een kavel van 33.000 m2 in Zeewolde wordt momenteel een productiehal van 11.000 m2 gebouwd, met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. In deze bedrijfshal komen onder andere een vrijwel volledig geautomatiseerde panelenafdeling en twee productielijnen voor het produceren van panelen en units. Gelijktijdig investeert Brouwer fors in nieuwe productie-installaties en software, om de automatisering naar een nog hoger niveau te brengen. Brouwer streeft naar volledige vrijheid in ontwerp, flexibele productielijnen en gebruik van de meest milieuvriendelijke materialen. Hiermee wordt een diversiteit aan eindmarkten bediend.

Brouwer staat te boek als een oer-Hollands productiebedrijf en kenmerkt zich door: afspraak is afspraak, vertrouwen en samenwerking, duurzaamheid en continuïteit, blijven verbeteren, korte lijnen en no-nonsense. Brouwer geeft de voorkeur aan werken met familiebedrijven en het aangaan van partnerships. De toekomst van Brouwer is rooskleurig door de ontwikkelingen in de bouwkolom, zoals de enorme vraag naar nieuwbouw en renovatie en de toenemende behoefte aan innovatie, industrialisatie en focus op duurzaamheid. De groei zal aanzienlijk zijn de komende jaren, zowel nationaal als internationaal. Binnen dat krachtenveld is het zaak de eigen organisatie fit te maken en te houden. Daarin is de operatie de basis voor het succes.

Ben jij de Suplly Chain Manager die wij zoeken?

Novesta verzorgt voor Brouwer exclusief de werving en selectie van deze positie. Voor meer informatie en solliciteren kun je contact opnemen met Arjan Sibma 06-28539717 of as@novesta.nl.

Het laatste nieuws van Brouwer
Modulair Nederland – verbond voor circulaire bouwers.
24 januari 2022
Brouwer Flexibele Ruimtes is lid van Modulair Nederland. Binnen deze branchevereniging is de …
Lees verder
Bereikbaarheid Feestdagen 2021
20 december 2021
Van zaterdag 25 december 2021 t/m zondag 2 januari 2022 zijn wij gesloten. Vanaf 3 januari 20…
Lees verder
Brouwer Flexibele Ruimtes en Klein Units vestigen zich in Zeewolde
14 december 2021
Het innovatieve groeibedrijf Brouwer Flexibele Ruimtes verhuist in de zomer van 2022 samen me…
Lees verder